PROTIV ČLANSTVA U NATO-U

Šta je lider ultradesničarske slovačke stranke radio u Crnoj Gori u vrijeme izbora?

Naša Slovačka je ekstremno desničarska populistička stranka koja je protiv članstva Slovačke u NATO i u EU

Avaz.ba

8.9.2020

Marian Kotleba. Getty



Slovački mediji objavili su danas da je ultradesni političar Marian Kotleba boravio u Crnoj Gori, u danima oko izbora! Informacija je slučajno dospjela u javnost, jer je Kotleba u obaveznom karantinu, a trebalo je da se sjutra pojavi pred sudom, prenosi Antena M.

Sutrašnje suđenje lideru LSNS /Narodna stranka – Naša Slovačka Marianu Kotlebi biće, vjerovatno, ponovo odgođeno. Naime, Kotleba se prije nekoliko dana vratio iz Crne Gore koju Slovačka zbog širenja koronavirusa smatra rizičnom zemljom.  

LSNS /Narodna stranka – Naša Slovačka je ekstremno desničarska populistička stranka koja je protiv članstva Slovačke u NATO i u EU. Optužena je za širenje fašističke ideologije. 

Prema uputstvima na web stranici Ministarstva vanjskih poslova Slovačke, svaki gradjanin koji se vrati iz Crne Gore, obavezan je da napravi test na COVID-19 najkasnije nakon petog dana obaveznog kućnog karantina.

To znači da sutrašnji dan, utorak, je prvi termin kad bi Kotleba trebalo da napravi taj test. A, u utorak treba da mu se održi suđenje na Specijalnom krivičnom sudu u Pezinku zbog optužbi za širenje fašističke ideologije.

Međutim, Kotleba pandemiju COVID-19 ismijava i govori da se radi o „projektu“. Neki poslanici LSNS odbijaju da u parlamentu nose maske zbog čega je predsjednik parlamenta Boris Kolar od njih zatražio da napuste zasjedanje Narodne skupštine.

Marian Kotleba je predsjednik LSNS /Narodna stranka – Naša Slovačka. LSNS je ekstremno desničarska populistička stranka koja je protiv članstva Slovačke u NATO i u EU. Optužena je za širenje fašističke ideologije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.