REGION

Nakon vijesti da se ROSU stavila na raspolaganje Crnoj Gori, oglasili se iz Vlade

Povodom tvrdnje objavljene u jednom formalno ovdašnjem mediju o navodnom dogovoru o pomoći specijalne policije iz jedne susjedne države na Badnji dan saopćavamo da je riječ o apsolutno neutemeljenim tvrdnjama

Zgrada Vlade Crne Gore. Vijesti.me

Avaz.ba

5.1.2020

Vlada Crne Gore demantirala je navode da će specijalne policijske jedinice susjedne zemlje pomagati crnogorskoj policiji tokom Badnjeg dana.

- Povodom tvrdnje objavljene prije pola sata u jednom formalno ovdašnjem mediju o navodnom dogovoru o pomoći specijalne policije iz jedne susjedne države našoj policiji na Badnji dan, saopćavamo da je riječ o apsolutno neutemeljenim tvrdnjama, kojima je ovaj medij ovih dana sklon - objavili su na Twitter profilu Vlade.

Oni napominju da nadležne crnogorske službe uobičajeno obavljaju sve zakonom propisane dužnosti na osiguranju sigurnosti države i građana.  

Pripadnici ROSU-a. Facebook

FOS media je objavio da "iz njima poznatih diplomatskih izvora" navode da su se specijalne jedinice policije Kosova ROSU stavila na raspolaganje Crnoj Gori tokom održavanja reda za Badnji dan zbog navodne mogućnosti da dio policije otkaže poslušnost. Isti medij je najavio i "beogradski scenarij", odnosno moguće incidente ispred Ambasade Srbije.

FOS je u međuvremenu povukao vijest o specijalcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.