REGION

Forenzičar otkriva do sada nepoznate detalje: Jeleninoj porodici nikada nije postavljeno pitanje koje može da riješi sve!

Avaz.ba

1.11.2017

Forenzičar Nenad Šipka, koji je radio na rasvjetljavanju ubistva Jelene Marjanović, otkriva sve detalje istrage ovog ubistva i hoće li  ovaj slučaj uskoro biti riješen.

Njega je prvo kontaktirala sestra ubijene pjevačice, Teodora Krsmanović, jer je imala određene sumnje, pa mu je poslala poruku na Facebooku.

- Malo je nezgodno, jer tužilaštvo baš nije iskazalo želju da sarađuje sa nama, ali iz obaveze prema porodici Krsmanović, mi smo i dalje tu da rekonstruišemo slučaj. Nijednog trenutka, porodica Krsmanović i CFI nisu vodili istragu protiv nekoga. Nijednog trenutka nisam spomenuo da je Zoran Marjanović počinio ovo dijelo, pa čak ni poslije njegovog hapšenja. Mi smo samo napomenuli da su njegove izjave kontradiktorne i da je kompletan slučaj zasnovan upravo na njegovom iskazu. Ukazivali smo na neke nelogičnosti koje neki materijalni tragovi opovrgavaju - ističe Nenad Šipka.


Tokom istrage koji su oni vršili došli su do nekih zaključaka, ali ne i dokaza. 

- Ne bih da zvučim pretenciozno, ali za nas je ovaj slučaj apsolutno jasan i rekonstruisan do kraja. Međutim, problem je što su jedno indicije, a drugo dokazi. Mi smo dali ukupno osam prijedloga tužilaštvu da se istraga izvrši. Napominjem, istraga nije usmjerena ni protiv koga, ali smatram da su istom morale biti detaljno istražene izjave aktera događaja, svjedoka koji su se javili, i da se potvrdi njihova vjerodostojnost, da bi se iz ovog slučaja isključila ili potvrdila mogućnost da li je trenutno osumnjičeni učestvovao u događaju ili ne. Ono što je interesantno je da niko nikada nije pitao porodicu Krsmanović da li je Jelena imala dva ili tri telefona. Sa porodicom Krsmanović niko nikada nije razgovarao. To apsolutno nije normalno jer se na taj način isključuje mogućnost otkrivanja Jeleninih životnih navika - navodi forenzičar.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.