REGION

Najnoviji detalji ubistva Jelene Marjanović: Pjevačica usmrćena sjekirom, satarom ili većim pajserom

Telegraf, Youtube/Grand Magazin Tv Grand

Avaz.ba

30.9.2017

Pjevačici Jeleni Marjanović smrtonosne povrede najvjerovatnije su nanete sjekirom. Prema nalazu komisije vještaka, koji su tužilaštvu dostavili nalaz i mišljenje o mjestu i načinu smrti, Jelena Marjanović je zadobila devet udaraca predmetom koji bi mogao da bude pajser ili veća satara.

- Rane i povrede na njenoj glavi su udarci sa posjekotinama koji nisu mogli da budu zadati tupim predmetom kao što je, recimo, kamen. Nisu ni ubodne rane, koje bi bile nanijete šrafcigerom ili kuhinjskim nožem, već je riječ o predmetu koji ima i oštricu, ali i veću težinu, jer su neke od povreda nanijete tupim dijelom, dok se neke nanijete sječivom - otkriva za beogradske mijedije izvor iz istrage.

Na jezivim fotografijama sa obdukcije vide se duboke posjekotine i sve su koncentrisane na temenu. Na licu žene nema povreda. To potvrđuje da je Jelena napadnuta s leđa.

- Poslije prvog udarca ona je najvjerovatnije pokušala da se odbrani, ali je potom pala na stomak. Lijeva strana lica, prema povredama, ostala je na zemlji, a ubica je nastavio da je udara - navodi izvor iz istrage.

- Lobanja joj je praktično smrskana, a udarci su, osim na potiljku, koncentrisani i na desnoj strani glave. Povrede su zaista jezive - kaže izvor iz istrage.

On dodaje da su stručnjaci utvrdili da je riječ o devet udaraca. On potvrđuje i da je Jelena, uprkos teškim povredama, pokušala da se odbrani od napadača i da su dokaz za to odbrambene povrede koje su konstatovane na rukama. Međutim, ono zbog čega smatra da će u ovom slučaju morati da bude rađeno dopunsko vještačenje jeste to što stručnjaci nisu precizno utvrdili vrijeme smrti.

- Kao mjesto ubistva označili su nasip u naselju Crvenka u Borči, na kom je Zoran Marjanović u svom iskazu naveo da je posljednji put vidio suprugu živu. S obzirom na to da i dalje postoje brojne nelogičnost, tokom postupka koji je tek pokrenut, one će morati da budu otklonjene. Uz nove kvalitetne dokaze, ukoliko se pojave tokom postupka, ne isključuje se mogućnost da prvi nalaz vještaka bude korigovan u određenim segmentima, prije svega o mjestu na kom je Jelena ubijena, nartočito ako se uzme u obzir da je njeno tijelo pronađeno tek oko 20 sati kasnije, ali i to da na mjestu na kom je pronađena nije bilo mnogo krvi - kaže izvor iz istrage.

Broj i vrsta povreda nanijetih Jeleni Marjanović ukazuju da je ubica zločin počinio u naletu velike mržnje.

- Da je riječ o ubici koji Jelenu nije poznavao povrede ne bi bile ovakve niti bi joj zadao toliko udaraca. Praksa pokazuje da je kod ovako krvavih zločina gotovo uvijek riječ o ubistvu iz strasti - kaže izvor iz istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.