REGION

Šta se desilo u kući Marjanovića poslije ubistva: Zidovi, tepisi i namještaj su oprani varikinom, a evo gdje su poslije otišli Zoran i njegov otac!

Avaz.ba

18.9.2017

Odmah pošto je, dan nakon što je prijavljeno da je Jelena Marjanović nestala tokom trčanja po nasipu u Borči, nađeno njeno tijelo u obližnjem kanalu punom vode, policija je odmah pretražila dom porodice Marjanović, piše Telegraf.rs. Tamo su zatekli nekoliko nelogičnosti, ali one nisu bile dovoljne da bi iko od članova porodice bio osumnjičen za umješanost u zločin.

Najveće iznenađenje bilo je kada su inspektori poslije cijele kuće, prešli na krov! Tada su pozvane i dvije komšinice u svojstvu svjedoka, ukoliko se nešto pronađe od dokaza.

Dvadesetak dana nakon što je unakaženo tijelo Jelene Marjanović pronađeno u vodi, na borčanskom nasipu, u jeku istrage, policija je vještačenjem stvari odnijetih iz kuće Marjanovića utvrdila da su oni cjelokupno pokućstvo, namještaj, zidove i podove detaljno prali varikinom - bar je tako tada pisao Informer.

Navodno, ovim sredstvom opran je i tepih koji su inspektori urolan iznijeli u dvorište, ali i kompletno kupatilo u kući.

Nije poznato ko je, niti zašto to učinio, iako se prema trenutnim saznanjima sve to može povezati sa tragovima blata na Jeleninoj trenerci i Zoranovim pantalonama koji se podudaraju, ali kako nema zvaničnih dokaza da je Zoran zaista umješan u zločin, za sada je sve to samo na nivou nagađanja.

Iako podatak da su Marjanovići detaljno prali kuću poslije Jeleninog ubistva djeluje veoma intrigantno, u tom trenutku se na osnovu ove činjenice nisu mogli izvesti tragovi koji bi doveli do bilo koga.

Tog dana kada je iznesen tepih i još nekoliko stvari, Zoran i otac Vladimir cijeli dan nisu bili kod kuće. Oni su, prema tvrdnjama komšija, otišli kasno u noć automobilom, jer tog dana njihovog vozila uopšte nije bilo na uobičajenom mjestu od kako je svanulo.

Do danas nije ustanovljeno šta se tog dana desilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.