TRAJE DO 28. AVGUSTA

Bh. umjetnica Alisa Teletović predstavila se u Ljubljani izložbom "We are perfect as we are"

Male slike dimenzija 20x30cm, 15x20cm, 30x40cm, kombinovane tehnike, označavaju pokušaj rekonstrukcije čovjeka

Izložba. Alisa Teletović

FENA

prije 2 dana

Na izložbi slika pod nazivom "We are perfect as we are" koja je otvorena u Galeriji PEF u Ljubljani, bosanskohercegovačka umjetnica Alisa Teletović predstavila se manjim dimenzijama slika koje propituju ekspresivnost i recikliranje materijala, koristeći ih da stvori Lice, Glavu, Personu.

Male slike dimenzija 20x30cm, 15x20cm, 30x40cm, kombinovane tehnike, označavaju pokušaj rekonstrukcije čovjeka, i pronalaženje načina da se kroz umjetnost sastavi.

Navedeno je da u toj nesavršnosti mana, kompleksa, ugledavamo da smo u stvari baš perfektni onakvi kakvi jesmo, i da je vrijeme da se prihvatimo, otvorimo ka iscjeljivanju naše kolektivne nesvjesti.

Teletović je rekla da je zadnjih godina postala svjesna povrijeđenosti i slomljenosti koju je vidjela kako u sebi i tako i u ljudima oko sebe.

- Ušla sam i u pomirenje za sebe, za svoju umjetnost, da pronađem bolji svijet, da inspirišem društvo na bolje postupke i da budu odgovorni za sebe. Neka se ogledaju kroz mene, moje likove, i riječi. A ogledati se nije lako, nailazimo na bunt, ne razumijevanje, ali shvatam da je to prijeko potrebno - izjavila je Teletović.

Izložba je otvorena do 28. avgusta 2024.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.