LIČNOST DANA

Elvir Karalić: Srce i duša

Čovjek koji godinama olakšava patnju nesretnih, traži lijek bolesnima i gradi domove siromašnima

Karalić: Lider lanca humanosti. Facebook

Alen Bajramovic

jučer

Prije nego što je šok zbog katastrofe popustio, volonteri Udruženja "Pomozi.ba“ stigli su do poplavljenih gradova, a za samo šest dana, zahvaljujući ovoj organizaciji i humanim ljudima ove zemlje, prikupljeno je više od pet miliona maraka. Na čelu tima vrijednih i sve brojnijih volontera je Elvir Karalić, čovjek koji već godinama neumorno olakšava patnju nesretnih, traži lijek bolesnima i gradi domove siromašnima. Najveća akcija ovog udruženja od njegovog osnivanja je proistekla iz srca dobrih Bosanaca i Hercegovaca, ali je i rezultat 12 godina posvećenosti, rada i izgradnje povjerenja tima s Karalićem na čelu.

Teško bi bilo nabrojati sve humanitarne akcije „Pomozi.ba“, bilo ih je na stotine, a humanost i dobrota iz Bosne još davno su se prelile i na druge zemlje suočene katastrofama, od Turske i Sirije, do Jemena i Palestine.

Elvir Karalić je član Upravnog odbora Filantropskog foruma u BiH i idejni tvorac, osnivač i predsjednik Udruženja „Pomozi.ba“. Rođen je 6. septembra 1980. godine u Travniku. Za njega kažu da je “srce i duša Udruženja 'Pomozi.ba'”. S obzirom na ulogu i značaj ovog udruženja u državi sa sporim, a često i nezainteresiranim institucijama, nećemo pogriješiti ako za Elvira kažemo da je srce i duša ove zemlje, te lider lanca humanosti s više desetina hiljada ljudi.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.