KOMENTAR DANA

Građanska džamahirija

SDA se od početka zalaže za građansku, sekularnu i multietničku BiH, obojenu u zeleno

Stojanović: Šta je njegov grijeh. Avaz

Danijal Hadzovic

prije 4 sata 28 minuta

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović je četnik, izdajnik, islamofob, mrzitelj Bošnjaka i vlah. Tako nam poručuju SDA-ovi udarni botovi i stranački mediji. To što je kao maloljetnik bio pripadnik Armije Republike BiH, nema nikakve veze, jer bili su - kako veli udarni SDA-ovski dezerter koji se u aprilu 1992. "ispalio“ u Beograd - i Dževad Galijašević i Dragan Lukač.

Hajku koju su započeli na društvenim mrežama danima poslije su vodili i putem svojih glasila, sve uz autoritativne komentare stranačkih političara i analitiĆara, a lista je, sa Stojanovića, proširena na niz javnih ličnosti kojima su „nalijepili“ etikete izdajnika i neprijatelja Bošnjaka.

Elem, šta je Stojanovićev grijeh koji je pokrenuo cijelu hajku? To što je na društvenoj mreži X napisao da je cilj SDA islamska država na 22 posto teritorije, a ne cjelovita Bosna i Hercegovina.

SDA-ovci, već lucidni i inteligentni kakvi jesu, prema Stojanoviću i svima za koje su potencijalno procijenili da bi mogli podržati njegov stav pokrenuli su hajku. Jer to da nisi za islamsku državu dokazuje se tako što svima kojima se usude reći da jesi poruče da si islamofob, vlah, komunjara, izdajnik, smeće, krmojed i da se nosiš s njihove svete teritorije, koja, jelte, nije islamska, nego u njoj po njihovoj volji vladaju sloboda i pluralizam mišljenja.

Kao što se i to da nisi za islamsku državu dokazuje i najčuvenijim djelima tvog duhovnog i ideološkog oca u kojem se eksplicite zagovara islamski poredak, i to uvođenjem tekbiranja u državnu vojsku, muslimanskih brigada, slikanjem s Muslimanskim bratstvom, potčinjavanjem Tajibu, primanjem u posjete iranskih ministara u jeku protesta u toj zemlji, označavanjem teritorije zelenom bojom, protjerivanjem Djeda Mraza...

Samo građanski, sekularno i multietnično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.