KOMENTAR DANA

I dugme bi pokvarili

U Prijedoru propale vakcine zbog nestanka struje - „Ja, i?“

U Prijedoru propale vakcine. Avaz

Piše: Ema Maslo

15.4.2021

U Prijedoru propale vakcine protiv COVID-19 zbog nestanka struje. Vakcine koje su trebale biti iskorištene za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina. Pa, je li realno ovo?!

U vrijeme kada se cijeli svijet bori da stavi pandemiju pod kontrolu, kada države iz regiona obaraju rekorde po broju vakcinisanih, a Bosna i Hercegovina dobiva sadaku, u jednoj velikoj zdravstvenoj ustanovi pokvari se, propadne, uništi 1.300 doza vakcina. Pa da je i sladoled u frižideru u lokalnom granapu, previše bahatosti čak i za nas.

Nažalost, dok se cijeli svijet smije „Bosancima koji bi i dugme pokvarili“, trpe naši građani. Tužilaštvo je formiralo predmet na osnovu medijskih natpisa, no odavno smo navikli da se o nekim stvarima priča dan-dva pa se zaboravi - i afera i predmet i krivac i oštećeni...

Eto, sve da se u ovom prijedorskom slučaju kazne odgovorni ili da se samo povuče kompletno rukovodstvo i svi odgovorni za ovaj skandal, ovo je samo jedan u nizu koji pogađaju naše društvo.

Neograničen je broj nepravdi i bahatosti koje trpimo. Ponižavaju nas, pljačkaju, službenim vozilima idu u tržne centre i kažu „Ja, i?“, smiju nam se pored neispravnih respiratora, koji su simbol najvećeg političkog i kriminalnog skandala u BiH, na koje su prikačeni naši najdraži, puštaju nas da umiremo u najvećem očaju uz prisustvo stida, nemoći, patnje...

A mi i dalje nijemo gledamo dok nas ubijaju, jer su do sada prolazili bez posljedica svi ti koji nam godinama rade o glavi. Kada ćemo se probuditi? Kada ćemo reći „dosta“? Od nas kreće.

Do kada ćemo trpjeti, do kada se nećemo znati suprotstaviti, do kada nećemo tražiti odgovornost od svakog ko krši pravila, od svakoga ko nam je nanio zlo, a tu je zahvaljujući nama, troši naše pare?

Ali važno je da on traži mirni razlaz...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.