MINUTA

SDA-DODIKRATIJA!

Ko je ove hefte dežurni izdajnik

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

7.12.2018

Zvanično je istekao predviđeni zakonski rok za formiranje domova naroda Parlamenta Federacije BiH. Džaba sve, ali Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ne odustaje od neodgovornih, a vrlo je moguće i kazneno utemeljenih postupaka i odluka. Preplaćeni režimski trutovi iz državne institucije sada čekaju nove naredbe i svježe naputke iz stranačkih centrala SDA, HDZ-a i SNSD-a. Nakon što su u oktobru brutalno pokrali izbore, CIK-ovcima su podijeljeni završni zadaci radi zadržavanja nacionalista na vlasti!  

Da barem imaju - k'o što znamo da nemaju - zrno morala i profesionalne etike, šest mužjaka i jedna dama odavno bi podnijeli ostavke na članske funkcije te ostatke vlastitih života proveli u zabačenim karantinima, dobrovoljnoj i društveno korisnoj samoizolaciji, daleko od ljudi i politike. Ovako, njihovom sudbinom na kraju će se rukovoditi ovdašnja tužilaštva i nadležni sudovi. Zbog višestruko počinjenih krivičnih djela krivotvorenja narodne volje, kršenja zakona, povrede procedura i neprijateljskog djelovanja.

U postizbornom međuvremenu, kvazipatrioti iz SDA svojim prljavim ručicama dugoročno su osigurali potpunu dominaciju Milorada Dodika na bh. nivou. Glasajući za njegove delegate u Domu naroda BiH, politički licemjeri po ko zna koji put potvrdili su da između koalicione odanosti šefu SNSD-a i zaštite interesa države, principijelno preferiraju dubinsko uvlačenje velikosrbinu iz Laktaša.

Ironija jeste totalna, međutim namjestilo se taman tako da je Dodiku bh. vlast isporučena ni nepuna tri sata nakon što je strateški partner SDA uneredio i šefa i stanicu javnim ponižavanjem i države i političkih direktora Vijeća za implementaciju mira u Titovoj 16.

A kad već okolo laprdaju o bosanskohercegovačkim i bošnjačkim izdajnicima, SDA-ovce bi trebalo podsjetiti da su upravo na prošlim izborima svojim naivnim i ucijenjenim sljedbenicima naredili da, umjesto za Mladena Ivanića, tokom utakmice za Predsjedništvo BiH navijaju za Dodika. Identično su, eto, postupili prekjučer u Skupštini Republike Srpske, i jučer u Državnom parlamentu. I šta, onda, kažu prodane duše iz SDA - ko je dežurni izdajnik ove hefte?

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.