MRTVA TRKA ZA POBJEDU

Mišel Obama podržala Kamalu, a lideri arapsko-američke i muslimanske zajednice bodre Trampa

Tramp se uglavnom držao čestih predizbornih obećanja o imigraciji, energetici i ekonomiji

Mišel Obama i Kamala Haris. Platforma X

A. O.

prije 4 sata 51 minutu

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obama (Michelle) pozvala je Amerikance da daju glasove kako bi zaštitili zemlju od "opasnosti" Donalda Trampa (Trumpa), dok je na drugom događaju na istoj lokaciji, u Mičigenu (Michiganu), Tramp obećao da će "udahnuti život u automobilsku industriju države".

Tramp se sastao sa arapskim Amerikancima za koje je rekao da bi mogao "preokrenuti izbore", a ankete pokazuju da su Tramp i Kamala Haris (Harris) u teškoj utrci u Mičigenu.


Inače, Haris je imala izuzetno malo vodstvo 10 dana prije izbora 5. novembra. Ova država, sa 15 glasova elektorskog kolegijuma, mogla bi dati odlučujuću prednost bilo kojem kandidatu.

Mišel Obama je ukazala na "očigledan mentalni pad" Trampa i njegovo loše ponašanje. Međutim, najveći dio njenog govora bio je fokusiran na "istinski strah" od toga kako bi Trampova administracija mogla uticati na prava na pobačaj, govoreći oduševljenoj gomili glasača da vjeruje da bi neuspjeh u izboru Haris mogao imati "smrtonosne posljedice".

Mnogi zagovornici prava na abortus izrazili su zabrinutost da su zabrane pobačaja ugrozile živote žena uskraćivanjem medicinskog tretmana koji im spašava život.

Haris je većinom ponovila njene komentare i rekla mladim biračima generacije Z da razumije zašto su možda "nestrpljivi" za promjenu.

Tramp se uglavnom držao čestih predizbornih obećanja o imigraciji, energetici i ekonomiji.

Njemu su se na bini pridružili lideri arapsko-američke i muslimanske zajednice, uključujući gradonačelnika Dirborn Hejtsa Bila Bazija (Dearborn Heightsa Billa Bazzija), koji je dao podršku Trampu.

- Podržavamo Trampa, jer je obećao okončati rat na Bliskom istoku i u Ukrajini. Krvoproliće se mora zaustaviti u cijelom svijetu i mislim da ovaj čovjek to može učiniti – rekao je Bazi.

Tramp je kazao da vjeruje da arapsko-američki birači mogu "preokrenuti izbore" na ovaj ili onaj način.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.