JASNO DALI DO ZNANJA

Upozorenje Irana: Na svaku akciju zaljevskih zemalja protiv Teherana slijedi odgovor

Kazali su da bi bilo "neprihvatljivo" ako bi dopustile da se njihov zračni prostor koristi protiv Irana

Reutersu se obratio iranski dužnosnik. Avaz / Canva

Dž. R.

prije 3 sata 38 minuta

Iranski dužnosnik rekao je Reutersu da će svaka akcija zemalja Perzijskog zaljeva protiv Teherana dobiti adekvatan odgovor i da je Iran to jasno dao do znanja.

Moguća odmazda

Teheran je upozorio zaljevske države da bi bilo "neprihvatljivo" ako bi dopustile da se njihov zračni prostor koristi protiv Irana, a svaki takav potez izazvao bi odgovor, rekao je u utorak visoki iranski dužnosnik u jeku zabrinutosti oko moguće izraelske odmazde za prošlosedmični iranski raketni napad .

Dužnosnik je govorio dok je iranski ministar vanjskih poslova Abbas Arakči (Araqchi) krenuo u Saudijsku Arabiju i druge zaljevske države na razgovore.

Zasebne aktivnosti

IDF je rekao da, dok "vojska nastavlja svoj napredak u uništavanju vojne imovine Hezbollaha", potrebno je pokrenuti detaljnu raspravu sa 60.000 evakuiranih stanovnika sjevernog Izraela o praktičnosti njihovog povratka u svoje domove.

Izvori iz IDF-a rekli su da je slabljenje Hezbollaha bila jedna komponenta povratka stanovnika, ali da su dobivanje procjena o tome što im je potrebno u smislu popravaka, nove infrastrukture i reorganizacije sjevernog graničnog koridora zasebne civilne aktivnosti s kojima se moralo krenuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.