UBIJEN U ZRAČNOM NAPADU

Rusija oštro osuđuje izraelsko ubistvo vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha

Hasan Nasralah je bio politički vođa koji je služio kao 3. generalni sekretar Hezbolaha

Nasralah. YouTube

Anadolija

prije 7 sati 1 minutu

Rusija je u subotu oštro osudila izraelsko ubistvo lidera Hezbollaha Hassana Nasrallaha, upozoravajući na "dramatične posljedice za Liban i cijeli Bliski istok", javlja Anadolu.

Ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju navodi da je Izrael ciljano gađao Nasrallaha, shvaćajući neminovnost eskalacije zbog ovakvih akcija te stoga snosi punu odgovornost za posljedice.

- Najoštrije osuđujemo još jedno političko ubistvo koje je počinio Izrael. Ova vojna akcija bi mogla imati još dramatičnije posljedice za Liban i cijeli Bliski istok. Izraelska strana je to dobro znala, ali je ipak učinila takav korak - usmrtila libanske državljane, što će gotovo neizbježno izazvati novo nasilje. Dakle, Izrael snosi punu odgovornost za kasniju eskalaciju - naglasilo je rusko Ministarstvo.

Pozvali su Izrael da odmah prekine neprijateljstva, što je neophodno za stvaranje uslova za političko i diplomatsko rješenje.

- U sadašnjoj nestabilnoj situaciji, odgovorni članovi svjetske zajednice moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da spriječe da region upadne u oružani sukob širih razmjera - navelo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.