DAMASK

Nakon Libana: Deset osoba povrijeđeno u eksploziji pejdžera u glavnom gradu Sirije

Na nalozima na društvenim mrežama bliskim sirijskom režimu objavljeno je da je Izrael detonirao pejdžere u vozilu koje pripada Hezbolahu

Sirijska policija. VOA News

Anadolija

prije 2 dana

Najmanje deset osoba je povrijeđeno u Damasku, glavnom gradu Sirije, usljed eksplozija pejdžera.

Na nalozima na društvenim mrežama bliskim sirijskom režimu objavljeno je da je Izrael detonirao pejdžere u vozilu koje pripada Hezbollahu na putu između Kafr Souse i tunela Mouwasat, kao i u oblasti Sayyida Zaynab u Damasku.

Eksplozije pejdžera su se danas dogodile i širom Libana. Najmanje devet osoba, uključujući jedno dijete, poginulo je u utorak u masovnoj eksploziji pejdžera u različitim područjima Libana, potvrdio je libanski ministar zdravstva Firas al-Abyad.

Dodao je da je povrijeđeno još oko 2.800 ljudi, uključujući 200 koji su u kritičnom stanju. Libanski mediji sugeriraju da su uređaji eksplodirali nakon izraelskog proboja komunikacijskog sistema.

Hezbollah je potvrdio da su najmanje dva njihova člana poginula, a mnogi povrijeđeni u masovnoj eksploziji i krivi Izrael za napad, obećavajući "pravednu osvetu iz neočekivanih strana".

Ministarstvo zdravstva Libana ranije je pozvalo sve građane koji posjeduju pejdžer komunikacione uređaje da ih odmah odbace.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.