INVAZIJA

U ruskim napadima na istoku Ukrajine troje ubijenih

Dvije su osobe također ranjene u Zaporožju

Troje poginulih. Fena

FENA

3.9.2024

 Osmogodišnji dječak među dvije je ubijene osobe u ruskim napadima na ukrajinsku jugoistočnu regiju Zaporožje, dok je treća osoba poginula u raketnom napadu na centralni grad Dnjipro, saopćili su regionalni guverneri.

Dvije su osobe također ranjene u Zaporožju, saopćio je regionalni guverner Ivan Fedorov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, a jedna od njih je 12-godišnja djevojčica koja je na intenzivnoj njezi.

Proteklog dana zabilježeno je 313 napada i slučajeva granatiranja 11 naselja, pri čemu je oštećeno nekoliko zgrada u Zaporožju, dodao je Fedorov, uključujući i raketni napad na istoimeni grad, koji je administrativno središte regije.

U ponedjeljak navečer, ruske snage također su lansirale projektile na centralni grad Dnjepro, ubivši jednu osobu i ranivši tri, dok su oštetile kuće u jednom okrugu, saopćio je Sergej Lisak, regionalni guverner Dnjepropetrovska, na Telegramu.

Reuters nije mogao provjeriti te zvještaje iz nezavisnih izvora. Iz Rusije nije bilo trenutnih komentara. Moskva negira da napada civile u ratu koji je pokrenula invazijom na svog manjeg susjeda 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.