NAPAD DRONOM

Dvoje povrijeđenih u napadu libanskog Hezbolaha na vojnu bazu na sjeveru Izraela

Stanovnici regije izvijestili da je gađana tačka između gradova Akka i Nehariya i da se čula eksplozija, vidio se dim kako se diže iz grada Haife

Napad izveden dronom. Anadolija

Anadolija

6.8.2024

Dvije osobe su povrijeđene u utorak u napadu dronom koji je izveo libanski Hezbollah na tačku za koju se navodi da je "vojna baza" između Akke i Neharije, na sjeveru Izraela, javlja Anadolu.

Oglasile se uzbune

Uzbune za napad "neprijateljskog zračnog elementa" oglasile su se u regiji Zapadne Galileje u sjevernom Izraelu, obalnim gradovima Akke i Neharija.

Dok su stanovnici regije izvijestili da je gađana tačka između gradova i da se čula eksplozija, vidio se dim kako se diže iz grada Haife.

Gađali štab

Izraelski list "Hayom" objavio je da je mjesto gdje je dron pogodio vojna baza. Izraelska služba hitne pomoći Crvena Davidova zvijezda objavila je da ima dvoje povrijeđenih, jedno teže, a drugo srednje težine, sa gelerima, ali nije navedeno da li su povrijeđeni civili ili vojnici.

U saopćenju na svom zvaničnom Telegram nalogu, Hezbollah je naveo da je gađao štab brigade Golani u Akki na sjeveru Izraela i 621. štab jedinice Egoz u kasarni Sharaga sa dronom kamikaza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.