KRITIKE I ZA KAMALU HARIS

Republikanci traže od Bajdena da odmah podnese ostavku na mjesto predsjednika

Ako Džo Bajden nije sposoban kandidirati se za predsjednika, nije sposoban ni obnašati dužnost predsjednika, rekao je Majk Džonson

Majk Džonson. AP

N. Aj.

22.7.2024

Predsjednik Zastupničkog doma Majk Džonson (Mike Johnson), republikanac iz Luizijane, pozvao je Džoa Bajdena (Joe Biden) da podnese ostavku na mjesto predsjednika.

Kazao je da su Bajdena "visoki demokratski zastupnici prisilili da odustane od kandidature".

- Ako Džo Bajden nije sposoban kandidirati se za predsjednika, nije sposoban ni obnašati dužnost predsjednika. Mora odmah dati ostavku na dužnost. Novembar 5. ne može doći dovoljno brzo - rekao je Džonson nakon Bajdenove objave. 

Džonson je zatim optužio Bajdena da je "poništio glasove Amerikanaca koji su ga odabrali za demokratskog kandidata", rekavši da je to u suprotnosti s vrijednostima demokratije.

Također je kritizirao Kamalu Haris (Harris), rekavši da je i ona "imala prste u predsjednikovim promašenim politikama u posljednje četiri godine". 

- Haris je bila saučesnica ne samo u uništavanju američkog suvereniteta, sigurnosti i prosperiteta, već i u najvećem političkom zataškavanju u historiji SAD - rekao je Džonson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.