JASNA PORUKA

Britanska ministrica: Putinu se nijedna riječ ne može vjerovati

Moramo raditi hitno s našim međunarodnim partnerima da pronađemo bolji način za otpremu ukrajinskih žitarica do tržišta u čemu neće sudjelovati Rusija jer je prekršila obećanje - ustvrdila je Tras

Liz Truss. Arhiv

D. H. / Hina

23.7.2022

Ruski napad na ukrajinsku luku dan nakon što je potpisan sporazum o deblokadi crnomorskih luka za izvoz žita dokazuje da se ruskom predsjedniku ne može vjerovati ni riječ, rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Tras (Liz Truss) nadovezujući se na slične osude zapadnih zemalja i Ukrajine.

Dva ruska projektila pogodila su luku Odesa u subotu, ali nisu prouzročila znatniju štetu, objavio je javni servis Suspilne, pozivajući se na ukrajinsku vojsku. 

- To pokazuje da se Putinu nijedna riječ ne smije vjerovati. Mi moramo raditi hitno s našim međunarodnim partnerima da pronađemo bolji način za otpremu ukrajinskih žitarica do tržišta u čemu neće sudjelovati Rusija jer je prekršila obećanje - ustvrdila je Tras.

Napad se dogodio dan pošto je Rusija potpisala sporazum s UN-om i Turskom kojim će dopustiti izvoz žitarica iz crnomorskih luka, među kojima je Odesa. Napad je osudio glavni tajnik UN-a Antonijo Gutjereš (Antonio Guterres) koji je u petak sudjelovao u Istanbulu u potpisivanju sporazuma o deblokadi izvoza žitarica iz ukrajinskih crnomorskih luka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.