VJEŽBE VOJNIKA

Ruska vojska objavila snimak sa ukrajinske granice

General pukovnik Aleksandar Žuravljov je rekao da su dešavanja u blizini rusko-ukrajinske granice samo vježbe koje predstavljaju provjeru borbenih vještina i spremnost formacije i vojnih jedinica

E. Ć.

29.1.2022

Vježbe ruskih vojnika u blizini granice sa Ukrajinom. Twitter

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je danas nekoliko snimaka na kojima se vide vojnici, tenkovi i raketni bacači koji su stacionirani u blizini granice sa Ukrajinom.

Ukrajina, ali i zapadne sile strahuju da bi moglo doći do velike invazije Rusije, koja je već danima nagomilavala vojnike na ukrajinskoj granici. Uprkos svemu, predsjednik te države Vladimir Putin negirao je navode o planiranju invazije.


General pukovnik Aleksandar Žuravljov je rekao da su dešavanja u blizini rusko-ukrajinske granice samo vježbe koje predstavljaju provjeru borbenih vještina i spremnost formacije i vojnih jedinica.

Također, ovim vježbama je provjeren stepen borbene obučenosti ruskih vojnika. Kako je saopćeno iz ruskog Ministarstva odbrane, vježbe će trajati do danas.


Inače, Rusija je prebacila protuzračne sisteme Pancir-S u Bjelorusiju.Inače, divizijski sistem Pancir-S uključuje 12 borbenih vozila, a svaki od njih može nositi 12 protuzračnih raketa. Ti sistemi će biti raspoređeni na položaje i stupiti na dužnost borbene obuke u okviru provjere funkcionisanja jedinstvenog sistema protuzračne odbrane Rusije i Bjelorusije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.