WASHINGTON

Tramp: Niko nije bio oštriji prema Rusiji od mene

Vijesti.me

3.4.2018

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp (Trump) rekao je danas u Vašingtonu tokom susreta s troje predsjednika baltičkih zemalja da "niko nije bio oštriji od njega" u odnosu prema Rusiji i da on vrši pritisak na članice NATO da pojačaju potrošnju za odbranu.

Predsjednice Estonije i Litvanije, Kersti Kaljulaid i Dalija Gribauskaite, i predsjednik Litavnije Raimonds Veionis su se danas sastali s Trampom u Bijeloj kući, prenose Vijesti.me.

Po najavama zvaničnika iz tih zemalja, oni traže od Trampa da im pošalje više vojnika i ojača protivvazdušnu odbranu na istočnom krilu NATO.

Tramp im je poručio da je "slaganje s Rusijom dobra stvar, ne loša stvar".

Na pitanje novinara da li je predsjednik Rusije Vladimir Putin prijatelj ili neprijatelj, Tramp je odgovorio "Vidjet ćemo. Obavijestit ću vas o tome".

Sastanak s baltičkim predsjednicima održan je dan pošto je Bijela kuća nagovijestila mogućnost da se Tramp sastane s Putinom.

Tramp je također ukazao na svoje zalaganje da članice NATO povećaju potrošnju za odbranu.

Tramp se pridružio Velikoj Britaniji u protjerivanju ruskih diplomata oko slučaja trovanja bivšeg ruskog špijuna na britanskom tlu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.