SAOPĆENJE

Tramp ne namjerava da otpusti savjetnika za nacionalnu sigurnost

AFP

Vijesti.me

16.3.2018

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) nema namjeru da smijeni savjetnika za nacionalnu sigurnost Herberta Mekmastera (McMaster), saopćila je Bijela kuća.

Poslije navoda u medijima da je nakon smjene državnog sekretara Reksa Tilersona (Rex Tillerson) došao red na odlazak Mekmastera, portparol Bijele kuće Sara Sanders (Sarah Sanders) danas je to odbacila.

"Upravo sam razgovarala s predsjednikom i generalom Mekmasterom. Nasuprot izvještavanju, oni imaju dobar radni odnos i nema promjena u Vijeću za nacionalnu sigurnost", navela je Sanders na Twitteru.

Navode o izvjesnoj smjeni Mekmastera najprije su prenijeli "Washington Post", a potom, između ostalih, i "Bloomberg" i "Wall Street Journal", koji je javio da je Tramp želju za smjenom Mekmastera već iznio šefu kabineta Džonu Keliju (John Kelly).

"Bloomberg" navodi da je tweet portparolke Bijele kuće malo umanjio špekulacije o novim promjenama u vrhu Trampove administracije, ali i da izvori bliski situaciji oko Trampa govore o velikom predsjednikovom nezadovoljstvu savjetnikom za nacionalnu sigurnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.