GLOBUS

Sve ostavio prijatelju: Manson ženama i djeci ništa nije dao

Youtube

Avaz.ba

26.11.2017

Ubojica sa svastikom tetoviranom na čelu i vođa kulta Čarli Manson (Charles Manson) prošle sedmice je preminuo u bolnici u kalifornijskom Bakersfieldu. Sada je poznat i sadržaj njegove oporuke, a kako se čini, ništa nije ostavio svojim bivšim i djeci, piše Mirror.

Prema dokumentu s oporukom, navodno napisanom 14. februara. 2002. godine, Manson sve ostavlja svojem prijatelju Metju Robertu (Matthewu Roberts). On je zloglasnom ubojici počeo pisati 1997. godine. Vjeruje se da je Manson, koji je umro u 83. godini života, od prodaje prava na svoju sliku i od udjela u zaradi od majica s njegovim imenom uprihodio 250.000 dolara, sve to dok je bio u zatvoru.


Pretpostavlja se da je Manson dobivao 10 centi za svaku prodanu majicu sa njegovim likom na njoj. Zaradio je i od prava na izraz "Charlie don't surf" koji je proslavio film Apolikalipsa danas. Svom prijatelju ostavio je i svoj "ekskluzivni muzički katalog". Navodno ima pregršta autorskih pjesama, a za neke su i snimljeni spotovi. Jednu od njih navodno su snimili "Beach Boysi", ali ona nikad nije objavljena. Robertu je ostavio i svoje tijelo, i on sad treba odlučiti što će s njim napraviti.

Robert kaže kako je Mansonu pisao iz znatiželje, a da mu je odgovorio tek nakon što mu je posloa 50 pisama. Nastavili su komunicirati telefonom, a Masona je, kaže, prvi put u zatvoru posjetio 2002. godine. Ostali su u dobrim odnosima, a zadnji put ga je posjetio nešto prije Mansonove smrti.

Handout

Jedan od najpoznatijih kriminalaca u SAD-u u zatvoru je bio više od 40 godina.

Osuđen je na smrt 1971. s četiri svoja sljedbenika zbog ubistva sedam osoba, među kojima Sharon Tate, koja je tada bila supruga redatelja Romana Polanskog i trudna osam i pol mjeseci, u avgustu 1969.

Njihove su kazne kasnije preinačene u doživotnu robiju.

Manson je krajem 2014. zatražio dopuštenje da se oženi 26-godišnjom Afton Elaine Burton, do čega nije došlo. Godine 2012. uložio jedan od bezbroj zahtjeva za prijevremenim oslobađanjem, koji mu je odbijen.

Stringere

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.