GLOBUS

Gdje je svekrva bila u vrijeme Jeleninog ubistva: Ovo su sve njene izjave i svi odgovori na pitanja policije!

Avaz.ba

22.9.2017

Zorica Marjanović, majka Zorana Marjanovića i svekrva tragično nastradale pjevačice Jelene Marjanović, koja je 1. aprila 2016. godine ubijena dok je trčala nasipom u Borči, i sama je dio istrage svirepog ubistva koje je unesrećilo njihovu porodicu. Kao i svi članovi njihovog doma, i sama je išla u policiju i davala izjavu kako bi se ubica što prije našao i osudio za užasno djelo koje je počinio.

Otkako je tijelo pronađeno, u nedelju, 3. aprila, do danas, pisano je mnogo toga i u medijima se pojavio veliki broj priča, pa se proširila i sumnja da je i sama Zorica na neki način umiješana u ubistvo snaje. Misteriji je doprinijela činjenica da se Zorica bavi "vračanjem", što se ispostavilo kasnije kao istina, jer je prošlog novembra osuđena na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora zbog bavljenja nadrilekarstvom.

Prije novembra, kada je završen slučaj njenog bavljenja poslom za koji nije specijalizovana, Zorica je bila u policiji 26. aprila 2016. godine skoro dva sata, gdje je odgovarala na pitanja inspektora u vezi sa "poslom" kojim se bavi, a policajce je zanimalo ko su joj sve mušterije, koliko ih je do sada imala, šta liječi, i da li je neko prijetio njoj ili njenoj porodici zbog mogućeg nezadovoljstva.

- Ona je dobila poziv na koji se odazvala. Bila je mirna i nije pravila probleme. Tvrdila je da nikoga nije prevarila jer je ljude liječila za onoliko novca koliko joj ostave, a neke i za džabe. Postavljena su joj pitanja i u vezi sa Jeleninom smrću, njenog odnosa sa suprugom, ali ona tu nije imala mnogo šta da doda - pisali su tada beogradski mediji, pozivajući se na sagovornike bliske istrazi.

Policija, je tada navodno ispitivala i mogućnost da neko od Zoričinih nezadovoljnih klijenata možda presudio Jeleni.

- To bi moglo da potkrepi priču da je ubica veliki broj udaraca Jeleni upravo zadao iz strasti. Odnosno, da se osjećao iznevjereno. Kao i danas, i tada je akcenat bio na porodici Marjanović. Oni su, ipak, ti koji su bili sa Jelenom do trenutka nestanka. Još se ispituje i njihova čudna odluka da celu kuću operu varikinom u trenutku kada je Jelena nestala. Ipak, i dalje nema osumnjičenih - pričao je prošlog aprila izvor.

Zoricu je u policiju dovezao suprug Vladimir, sačekao i vratio kući. Ona nije bila raspoložena da razgovara sa novinarima i čim su ušli u dvorište zaključali su kapiju.

Kada je tom prilikom bila u policiji (26. aprila 2016.) odbila je da svedoči na poligrafu. Odbila je da odgovara na pitanja u vezi sa Jeleninim ubistvom, još jednom se pravdajući da će joj to "ugroziti natprirodnu energiju" koju posjeduje.

- Zorica je tada pozvana na saslušanje zbog optužbi da se bavi nadriljekarstvom, što je prema zakonu u Srbiji krivično djelo. Ona se branila da nije nikakva vračara, već da je "božja žena", da je "izaslanica Svete Petke" i da svoje usluge ne naplaćuje. Međutim, kako je ovo veoma delikatan slučaj, inspektori su morali da istraže i vezu između vrlo specifičnog posla kojim se Zorica bavi i ubistva njene snahe Jelene - objasnio je tada Informerov sagovornik upućen u istragu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.