BIJELO POLJE

U selu gdje je Alija Balijagić usmrtio dvije osobe: Vojska će ući u kuće kako bi se građani osjećali sigurno

U pitanju je pojedinac čije postupanje nije lako pretpostaviti, kaže Lazarević

Vojska i policija zajedno u potraži za ubicom. RTCG

S. S.

prije 6 sati 47 minuta

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mjestu. Lazarević je saopćio i da će večeras u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane, prenosi Radio televizija Crne Gore.

- Vojska je od jučer na terenu, danas u nešto većem broju, u mjeri koliko su to iz štaba procijenili da u ovom trenutku može dati rezultat, kakav takav. Vidite da je teren toliko veliki da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje i kretanje teško pretpostaviti. Mogli ste se uvjeriti da su i Vojska i policija uključili sve raspoložive kapacitete, različite tehnike sa kojim se raspolaže i za koje se procijenilo da na ovoliko velikom području on je mogao krenuti u svakom pravcu.. Uključili smo sve ne bismo li došli do tog prvog rezultata, prvog znaka da bi se moglo pratiti njegov trag, njegovo postupanje, kako bi ga lišili slobode - kazao je Lazarević.

Istakao je da će tim Vojske i policije koristiti opremu za dnevno i noćno posmatranje.

- Prave se te pretpostavke koju treba uključiti, nadamo se da će dati rezultat... U pitanju je pojedinac čije postupanje nije lako pretpostaviti, očigledno da je dugo vremena bio u ovom prostoru, da je vičan da preživi u različitim uslovima, nadam se da će pretpostavke dati rezultat - rekao je general Lazarević.

Kako je kazao, ono na šta bi posebno ukazao jeste da svaki građanin koji živi na ovom području ima izuzetno važnu ulogu.

- Da sve što može biti bilo kakav znak o njemu, ne sudeći mnogo da li je tačan ili nije, da javi svom Centru bezbjednosti BP ili bilo kome, da nam pomogne, da što prije nađemo tu osobu i zaštitimo živote građana. Bili smo danas u situaciji da izrazimo saučešća porodici Madžgalj, i to nam je dovoljna opomena koliko bi trebali da poboljšamo komunikaciju i da javljamo sve što je sumnjivo - rekao je Lazarević.

Lazarević. RTCG

Na pitanje da li ima podatak da je osumnjičeni za ubistvo naoružan i da ima municiju kod sebe, Lazarević kaže da sve te informacije su pretpostavka, te da ne može govoriti o njihovoj tačnosti.

- Ne može se govoriti koliko on ima municije, prosto ga niko nije vidio, i sad je sve na bazi pretpostavke, dovoljno da budemo oprezni svi. Potrudit ćemo se da zajedno sa policijom doprinesemo da zaštitimo sve građane, strah kod ljudi je osnovan nažalost, i sad sam sa komandantom jedinice Vojske koja je na ovoj teritoriji dogovorio da će večeras u svim kućama u ovom području noćiti naši vojnici i biti tu da zaštite građane - rekao je Lazarević.

Ističe da je mnogo napuštenih kuća te da ima mnogo mjesta gdje se može sakriti i "udariti".

Predsjednik Općine Petar Smolović sa saradnicima, posjetio je logistički štab policije i vojske Crne Gore u Tomaševu, koji traga za odbjeglim osumnjičenim za dvostruko ubistvo.

U ime Općine ponudio je svu logistiku u vidu smještaja, ishrane i goriva pripadnicima državnih organa koji štab procijeni za potrebnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.