ISPOVIJEST

Svjedok tučnjave u Zenici za “Avaz”: Belmin Pašalić je momka šakama udarao, priča se da je već pobjegao u Belgiju

Belmin je pokušao utjecati na svjedoke, mojoj djevojci je prijetio, kaže svjedok za "Avaz"

Belmin Pašalić. Facebook

prije 3 sata 28 minuta

Redakciji “Dnevnog avaza” javio se (identitet poznat redakciji, op. a.) koji je bio svjedok i očevidac premlaćivanja Saudina Ahmetspahića u nargila baru u Zenicu. On tvrdi da se sve pokušalo zataškati, kao i da policija i pored njihovih izjava nije odmah uhapsila Belmina Pašalića.

Pao u tržnom centru 

- Radi se o našem zajedničkom prijatelju gdje smo mi sjedili zajedno u tom objektu, nas desetak je došlo na muziku, objekat se zove “HM” , a vlasnik objekta je Belmin Pašalić, prijatelj tog momka koji je isprebijan. Mi smo sjedili u tom objektu i Belmin Pašalić je skočio i počeo da šamara tog prijatelja, udarao ga pet šest puta otvorenom pesnicom, izveo napolje kraj vrata gdje je momak pao, izgubio svijest i udario glavom o pod. Momak nije dao da se zove Hitna. Ugasila su se svjetla u objektu, krv se saprala, momak je došao sebi i odveli su ga oni kući. Taj isti Belmin Pašalić i jedan njegov prijatelj. Oni su išli kod njega, provjeravali da li diše i da li je je živ - tvrdi svjedok za portal "Avaza". 

Prema njegovim riječima drugog dana Saudin Ahmetspahić je njega nazvao i otišli su na kafu.

- Jeli smo ćevape taj dan, rekao je da je dobro i da ne zovem hitnu i policiju, da bi drugi dan pošao u šoping centar kod nas u Zenici, gdje je pao, dobio napad. Sad leži u Kantonalnoj bolnici, policija je doznala za slučaj, mi svi koji smo bili u objektu dali smo izjave. Rekli smo kako je bilo. Taj Belmin je zvao sestru Saudina Ahmetspahića, dolazio u bolnicu, provjeravao da li je živ. Bojao se za svoju sigurnost jer zna da ga čeka zatvor . On je odranije poznat policiji u Zenici, profesionalni je bokser i bilder - naveo je naš sagovornik. 

Navodno je pobjegao u Belgiju

- Policija je htjela to da zataška da prođe to kao slučaj “Dženan Memić”. Štiti ga neko, da li je to neko jači urgirao, uglavnom pet dana je slobodno šetao da niko nije htio da ga privede. Bio im je ispred MUP-a i prijetio da će im zapaliti zgradu. Utjecao je na nas svjedoke. Nakon što je Belmin izašao iz MUP-a, oni su dvije minute poslije raspisali potjernicu. Što ga nisu uhapsili kad im je bio pred očima? Gledaju oni njega i neće da ga hapse! Ja kao svjedok govorim inspektoru: “Evo vam ga dole, uhapsite ga, od Ahmetspahića nema ništa, jedan posto daju da će preživjeti”. Oni mene gledaju, nisu ga uhapsili i on je otišao. Navodno da je pobjegao u Belgiju. Prijavljivan je na storiju da je već izašao iz zemlje - kazao je svjedok.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.