KANTONALNI SUD SARAJEVO

Ročište za pritvor osumnjičenom za ubistvo: Mehmedbašić naveo da je nemoguće da Muzur ponovi kirivično djelo

Ročište trajalo manje od 15 minuta

Privođenje Ammara Muzura. Avaz

prije 3 sata 48 minuta

Ročište na kojem je pred sudijom Kantonalnog suda u Sarajevu Igorom Todorovićem održano zbog razmatranja prijedloga o određivanju pritvora Ammaru Muzuru, osumnjičenom za ubistvo Armina Kahvića, danas se veoma brzo završilo i trajalo je manje od 15 minuta.

Naime postupajuća tužiteljica Amina Ruždić kratko je kazala da ostaje kod svih navoda iz pismenog prijedloga za pritvor koji je predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog uznemirenja javnosti.

Branilac po službenoj dužnosti, advokat Omar Mehmedbašić predložio je da se prijedlog Tužilaštva odbije, jer je nemoguće da Muzur ponovi krivično djelo , kao i da ne vidi da je došlo do uznemirenja javnosti.

Prilikom uzimanja ličnih podataka Ammar Muzur je kazao da je neosuđivan,na šta je sudija Igor Todorović kazao da postoji presuda Osnovnog suda na Sokocu. Osumnjičeni je kazao da je to bila saobraćajna nesreća, a Mehmedbašić je naveo da je za tu nesreću Muzur novčano kažnjen sa 1.500 KM te da je sve brisano.

Muzur je u svojim ličnim podacima naveo da je nezaposlen i oženjen, a na pitanju sudije ima li djece Muzur je kratko rekao: „Na putu je“.

Sudija Todorović naknadno će donijeti rješenje.

Muzur se sumnjiči da je u nedjelju oko 18 sati na putu prema Igmanu nožem usmrtio Armina Kahvića. Nakon verbalne prepirke, prvobitno su se fizički sukobili, a potom je oštećenom zadao više ubodnih rana u predjelu grudnog koša, odnosno srca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.