"AVAZ" SAZNAJE

Vrhovni sud FBiH poništio presudu Kantonalnog suda u Tuzli protiv Damira Mehića Bibija i drugih: Bit će ponovno suđenje

Sud je u vijeću sastavljenom od sudija Božidarke Dugonjić, kao predsjednice vijeća, Hurije Muratović i Mirze Hukeljića poništio presudu

Damir Mehić Bibi. Avaz

prije 4 sata 57 minuta

Vrhovni sud Federacije BiH donio je rješenje u predmetu protiv optuženih Damira Mehića zvanog Bibi, Amira Lisičića, Amira Mehića, Merseda Mehanovića i Denisa Rahmanovića, saznaje "Dnevni avaz". 

Sud je u vijeću sastavljenom od sudija Božidarke Dugonjić, kao predsjednice vijeća, Hurije Muratović i Mirze Hukeljića poništio presudu Kantonalnog suda u Tuzli odnosno ukinuo osuđujući dio presude i predmet u tom dijelu vratio prvostepenom sudu , to jeste Kantonalnom sudu u Tuzli, na ponovo suđenje. 

Podsjetimo, presudom Suda u Tuzli od 14. februara 2023. godine oglašeni su krivim Damir Mehić Bibi zbog krivičnih djela Ubistvo počinjenog na štetu ubijenog Emira Džinića, pokušaj ubistva na štetu Naila Hodžića, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

Bibi je osuđen na 17 godina zatvora.

Također, istom presudom oglašen je krivim Amir Lisičić na 16 godina i 6 mjeseci, Bibijev brat Amir Mehić na kaznu zatvora od 11 godina i 6 mjeseci, Denis Rahmanović jednu godinu a Mersed Mehanović na kaznu zatvora od 6 mjeseci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.