ZBOG NASILJA U PORODICI

Iz MUP-a ZDK o premlaćivanju pjevačice Aldine Bajić, za "Avaz": Adis Cigura je uhapšen, nalazi se u KPZ Zenica

Policijski službenici su odmah došli na lice mjesta, osumnjičenog lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, kazao je Valentić

Aldina Bajić i Adis Cigura. Facebook

prije 3 sata 12 minuta

Nakon što se u medijima pojavio videosnimak na kojem je prikazano kako muzičar Adis Cigura udara svoju suprugu šakama i nogama, pjevačicu Aldinu Bajić, digla se ogromna bura, ali i osuda ovakvog stravičnog čina nasilja nad jednom ženom.

Kako je za portal "Avaza" kazao portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Samir Valentić, Adis Cigura je uhapšen.

- 1. oktobra Policijskoj stanici Centar prijavljeno je nasilje u porodici od strane C. A. nad B. A.. Osumnjičeni C. A. je lišen slobode. Policijski službenici su odmah došli na lice mjesta, osumnjičenog lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Nad istim je provedena kriminalistička obrada nakon čega je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, na čiji je prijedlog od strane sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici istom određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana – kazao je Valentić za "Avaz".

Adis Cigura se trenutno nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nasilje u porodici".

Podsjetimo, vijest o premlaćivanju pjevačice pojavila se jučer u medijima, nakon čega se i ona oglasila kazavši da do nasilja nije došlo zbog prevare, te da je njen partner bio jako ljubomoran.

Adis i Aldina. Instagram

Tačan motiv bit će poznat kada policija i tužilaštvo sprovedu sve istražne radnje.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.