ISTRAGA U TUŠNJU

Tužilaštvo TK: Smrt kćerke nasilna, naređena obdukcija tijela majke

Prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za smrt obje osobe

Policija u naselju Tušanj. Avaz

B. C.

4 sata

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela tridesetjednogodišnje F.M, koje je jučer pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem. O tačnim uzrocima smrti ćemo biti u mogućnosti obavijestiti javnost nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- Dežurni tužilac je u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK danas obavio uviđaj u blizini porodične kuće u ovom tuzlanskom naselju gdje je jutros pronađeno beživotno tijelo majke preminule djevojke. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti žene- naveo je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Dodao je da je tokom uviđaja koji je jučer obavljen u porodičnoj kući, kao i danas na lokaciji gdje je pronađeno tijelo majke, su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za smrt obje osobe. Istražne radnje su u toku.

- Apelujemo na pojedine medije da, do okončanja istražnih radnji, kada Tužilaštvo bude u mogućnosti saopćiti sve relevantne informacije o istrazi, samovoljno ne proglašavaju nikoga za počinioca ubistva djevojke, ističe Arnautović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.