ZLOUPOTREBA DROGA

Akcija "Nišan 3" u Banjoj Luci: Zaplijenjeno 5,5 kilograma marihuane

Uhapšen Marko Simić sin savjetnika direktora Policije RS Dragana Simića

B. C.

prije 2 dana

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, jučer su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Nišan 3“, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u okviru koje su lišili slobode  M.S. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopćeno je iz MUP-a RS.

- Na osnovu Naredbi Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, istog dana izvršen je pretres putničkog vozila marke „BMW“ i stana u Banja Luci, koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 5,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, novac u iznosu od oko 4 .200 eura, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

U toku je kriminalistička obrada lica M.S. koje će danas nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Mediji navode da je uhapšen Marko Simić, sin savjetnika direktora Policije RS Dragana Simića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.