STRAVIČAN SLUČAJ

Porodična tragedija kod Doboja: Rođenog brata zapalio benzinom

Svemu prethodila svađa u kući, muškarac preminuo u bolnici prije tri dana

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Gračanica. Avaz

Miralem  Aščić

prije 2 sata 59 minuta

Nova porodična tragedija desila se u Bosni i Hercegovini, saznaje "Avaz". 

Naime, prema našim saznanjima, prije 15 dana muškarac je zapalio svog brata u mjestu Lukavica Rijeka u općini Doboj-Istok, a uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Gračanica.

Izbio sukob

Zapaljeni muškarac je prije tri dana preminuo u bolnici u Tuzli, gdje je bio hospitaliziran. Naređena je obdukcija tijela kako bi se utvrdilo da li je preminuo od posljedica zapaljenja do kojeg je došlo nakon što ga je brat polio benzinom.

Svemu je, kako saznajemo, prethodila svađa u porodičnoj kući, a, navodno, razlog su nerazjašnjeni odnosi u vezi s podjelom imovine.

Oni su bili u kući kada su se sukobili, da bi potom jedan od njih otišao po kantu benzina kojim je polio brata. Sve je to gledala njihova majka. Čak su i komšije pritekle u pomoć i gasile vatru, kako se ne bi proširila na cijeli objekt. Nesretnog zapaljenog muškarca iznijeli su napolje, gdje su pokušavali ugasiti vatru.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nam je rečeno da se ovaj slučaj desio prije mjesec te da je Tužilaštvo TK naredilo obdukciju tijela nastradalog muškarca.

Kobne povrede

Njegov brat nalazi se u pritvoru i sumnjiči se za pokušaj ubistva dok obdukcija ne bude urađena, odnosno dok se ne utvrdi jesu li povrede koje je nanio bratu zapaljenjem uzrokovale smrt. Rezultati obdukcije trebali bi biti poznati danas.

- Ustao je i rekao: „Sad ću sve zapaliti, i tebe i kuću.“ Otišao je po kanister, polio brata i zapalio ga - stoji u izvještaju policije.

Nažalost, ovo nije prva tragedija koja je zadesila ovu porodicu. Naime, ranije je jedan brat poginuo u minskom polju, drugi u automobilskoj nesreći, a otac im je nastradao u ratu.

Ubistvo na Širokači

U junu su, podsjećamo, u sarajevskom naselju Širokača pronađena tri tijela nakon što je izbio požar u ulici Žagrići. Prije velikog požara u porodičnoj kući se, prema nezvaničnim informacijama, dogodila pucnjava, a zatim je bačena i bomba. 

Svemu je prethodila svađa koja je trajala mjesecima unazad, a sve je kulminiralo kada je stariji brat došao u kuću te ubio mlađeg i njegovu suprugu. Njih je ubio Almir Česir, a zatim je raznio bombom i sebe i kuću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.