IZVRŠEN PRETRES

Pao još jedan diler u Mostaru: Zaplijenjeni paketići amfetamina pripremljeni za prodaju

Uhapšeni sam predao plinski pištolj s okvirom i dva metka te mobilni telefon

Meliha Smajkic

prije 2 dana

Policijski službenici OPN SKP MUP-a HNK su tokom današnjeg dana izveli operativnu akciju na području grada Mostara sa ciljem suzbijanja nezakonite trgovine opojnim drogama.

Izvršili kontrolu vozila BMW 

- Na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, koja se odnose na krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici OPN-a SKP su izvršili kontrolu vozila marke BMW kojim je upravljao N. Š. iz Mostara koji je ovom prilikom policijskim službenicima dobrovoljno predao jedan plinski pištolj sa jednim pripadajućim okvirom i dva metka, te jedan mobitel, za što mu je izdata potvrda o privremenom oduzimanju predmeta, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Zbog sumnje da ovaosoba u vozilu i stambenom objektu koji koristi posjeduje nedozvoljena opojna narkotička sredstva, uz saglasnost postupajućeg tužioca, pribavljena je Pismena naredba za pretres Opštinskog suda u Mostaru, a kojom su bili obuhvaćeni vozilo i stambeni prostor koje koristi.

Kriminalistička obrada

- Postupajući po Pismenoj naredbi Opštinskog suda u Mostaru izvršen je pretres vozila u kojem je pronađeno 16 paketića od pvc folije sa sadržajem koji asocira na opojnu drogu amfetamin i koji su bili pripremljeni za dalju prodaju, dok je pretresom stambenog objekta, kojeg predmetna osoba koristi, pronađeno. 30 paketića od PVC folije sa sadržajem koji asocira na opojnu drogu amfetamin i jedan veći omot od PVC folije sa sadržajem koji asocira na opojnu drogu amfetamin., naveli su iz policije.

N. Š. je lišen slobode i nad istim će biti sprovedena kriminalistička obrada, a sa svim navedenim aktivnostima upoznat je dežurni kantonalni tužilac KT Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.