IZVEDEN IZ BOLNICE

Muškarac koji je u Bosanskoj Krupi pokušao ubiti suprugu predat Tužilaštvu USK

Žena koju je nožem ubo u vrat u stabilnom stanju

Nasilnik doveden u Tužilaštvo USK. RTV USK

B. C.

31.8.2024

Žena koja je u petak hitno prevezena u Kantonalnu bolnicu, nakon što ju je supružnik pokušao ubiti u stanu u Bosanskoj Krupi, stabilna je i izvan životne opasnosti, potvrdili su za RTV USK iz te zdravstvene ustanove. 

Bit će upućen prijedlog za pritvor

Ona se trenutno nalazi na odjelu intenzivne njega i tijekom dana trebala bi biti prebačena na drugi odjel gdje će biti nastavljeno njeno liječenje. 

Njen partner u petak ju je izbo u stanu u Bosanskoj Krupi. Policijski službenici stigli su nakon što su dobili dojavu o svađi i galami koje su se čule iz stana. Nakon ulaska, pripadnici policije zatekli su teško ozlijeđenu ženu dok je muškarac potom izvršio samoranjavanje. Oboje supružnika prebačeni su u Kantonalnu bolnicu gdje je utvrđeno da je mušakrac zadobio lakše povrede.

U Tužilaštvo USK-a danas je priveden E. S. (33) koji je jučer u Bosanskoj Krupi pokušao ubiti 28-godišnju nevjenčanu suprugu F. B. (28) . Tužilaštvo USK uputit će prijedlog Kantonalnom sudu o određivanju pritvora osumnjičenom.

Danas se o tragičnom događaju u Bosanskoj Krupi, oglasilo i Tužilaštvo USK.

– Dežurna tužiteljica je obavještena od stane Policijske stanice Bosanska Krupa da je u ulici 501. slavne brdske brigade u stambenoj zgradi došlo do pokušaja femicida kojom prilikom je lice E.S. pokušalo lišiti života svoju suprugu F.B. nanijevši joj ubodnu ranu hladnim oružjem -nožem u predjelu vrata.


Ranije osuđivan za nasilje. RTV USK

Osumnjičeni je potom sebi nanio povredu. Dalje se navodi da je, odmah po zaprimanju prijave, dežurna tužiteljica izišla na lice mjesta gdje je rukovodila uviđajnim radnjama kako bi se poduzele sve radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja okolnosti pod kojim je krivično djelo učinjeno.

U stanu se nalazilo dijete

U vrijeme krivičnog događaja u stanu se nalazilo i zajedničko šestogodišnje dijete koje je predano službenicima Centra za socijalni rad. Osumnjičeni je po otpuštanju iz Kantonlane bolnice lišen slobode i predan dežurnoj tužiteljici koja će Kantonalnom sudu uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenom.

Prema službenim evidencijama Tužilaštva, osumnjičeni je osuđivan za nasilničko ponašanje i prevaru. Krivično djelo „Nasilje u porodici „nije ranije evidentirano niti druga krivična djela na štetu njegove supruge, navodi se u saopćenju Tužilaštva USK.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.