ZADRŽAN U POLICIJI

U Tuzli uhapšen muškarac zbog pokušaja ubistva: Poznanika izbo nožem

Napadnuti s teškim povredema prevezen u UKC Tuzla

Uhapšen osumnjičeni. Facebook

B. C.

15.8.2024

Upravi policije MUP-a TK, PU Tuzla/ PS Centar,  jučer u 16:45 sati prijavljeno je od dežurnog medicinara SHMP Doma zdravlja Tuzla da se ulici Ive Andrića, u Tuzli, nalazi povrijeđeno lice kojem se ukazuje medicinska pomoć, saopćeno je iz MUP-a TK. 

U vezi s navedenom prijavom, na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Centar, kojom prilikom je i zatečeno povrijeđeno lice M. I. (38) iz Tuzle, inače nastanjeno na navedenoj adresi, koje je sanitetskim vozilom SHMP Doma zdravlja Tuzla prevezeno na JZU UKC Tuzla, gdje su na Klinici za hirurgiju, licu M. I. konstatovane teške tjelesne povrede, a isti je zadržan na liječenju u hirurškom šoku. 

Na mjestu događaja zatečeno je i lice A. I. (54) iz Tuzle, kojem je zbog sumnji da je hladnim oružjem teško povrijedio M.I. oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su uviđaj i druge potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla i PS Centar. 

- Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni A.I. će uz Izvještaj, u skladu sa ZKP FBiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ FBiH - ubistvo, a u vezi sa članom 28. Zakona (pokušaj), u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje, naveli su iz policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.