MUP KANTONA SARAJEVO

Detalji nesreće u Titovoj ulici: Pješakinji slomljena noga, zadržana na liječenju

Automobilom Opel Corsa udario ženu na pješačkom prijelazu

Policija na uviđaju. Avaz

B. C.

30.7.2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeni su detalji saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na pješačkom prijelazu u ulici Maršala Tita.

- Dana 29.07.2024. godine 22:55 sati, na pješačkom prelazu preko kolovoza ulice Maršala Tita, područje općine Centar, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje M.F., rođene 1977. godine, nastanjene u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila Opel Corsa, kojim je upravljao F.H., rođen 2005. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede (fraktura potkoljenice) zadobila je 47-godišnja pješakinja, a ljekarska pomoć joj je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju - saopćeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.