DOBOJ

Potvrđena optužnica protiv Andree Kajganić i njenog ljubavnika: Stravični detalji ubistva Saše Kulišića

Maloljetna kćerka ga drogirala tabletama, potom su ga tukli, vezali konopcem, trakom mu oblijepili oči i usta, te ga u gepeku odvezli do izletišta

Kulišić: Brutalno ubijen. Screenshot / Facebook

29.7.2024

Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Andree Kajganić i njenog ljubavnika Dražena Lazarevića, zbog teškog ubistva supruga Saše Kulišića u Doboju. Ovaj zločin je zbog svoje okrutnosti šokirao javnost u regionu, a Andrea je u sve uplela i njihovu maloljetnu kćerku.

Kajganić i Lazarević se optužnicom stavlja na teret da su 30. januara ove godine u periodu od 1:04 pa do 1:24 sati, zajedno s maloljetnom kćerkom Andree Kajganić, isplanirali ubistvo Saše Kulišića.

Razrađen plan

Plan su razradili u kući sestre Andree Kajganić, nakon što je ona, iako je bila svjesna njihovog djejstva, izmolila sestru da kupi tablete Treana od 10 miligrama, te ih predala Draženu Lazareviću.

Kulišić: Omamljen i ubijen. Facebook

On je uz saradnju s maloljetnom K. A. te tablete izvadio, gdje ih je ona izmrvila, te pomiješala s vodom. Potom je u dogovoru s optuženima otišla u porodičnu kuću, gdje je živjela s ocem, te mu u napitak dodala limun i servirala da popije.

Prema optužnici, Andrea Kajganić je i ranije ove tablete davala mužu, trujući ga, čime se oštećeni osjećao zdravstveno loše. Nakon što je oštećeni Kulišić popio napitak koji mu je dala kćerka, djejstvo tableta ga je omamilo i uspavalo, te onesposobilo da pruži otpor.

Potom je oštećeni zaspao, a maloljetna kćerka K. A. je pozvala optužene, te su oni s iznajmljenim automobilima stigli u porodičnu kuću Kulišića.

Andrea Kajganić. Facebook

Nakon toga su, kako se navodi u optužnici, ušli u kuću, te po ulasku maloljetnoj K. A. rekli da ide u dnevni boravak i zatvori vrata.

- Andrea Kajganić i Dražen Lazarević ušli su u spavaću sobu, gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Saša Kulišić nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razderno nagnječnu ranu, u predjelu spoljašnje lijeve obrve, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili zglobove sivom ljepljivom trakom - navodi se u optužnici.

Ostavili tijelo

Također, noge su zavezali konopcem i tako onesposobljenog Sašu Kulišića iznijeli iz kuće i stavili u gepek automobila Peugeot. Dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica, Andrea se s vozilom Peugeot odvezla uzbrdo, gdje je zaustavila automobil u 1:39 sati, u neposrednoj blizini bazena, gdje su iz gepeka izvadili oštećenog Sašu Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji.

Privođenje Dražena Lazarevića. Screenshot

Potom su mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka nastupila je nasilna smrt. Potom su se Andrea i Dražen s unajmljenim vozilima udaljili s lica mjesta.

Unajmila stan

Andrea se Peugeotom uputila u Banju Luku, gdje je unajmila stan, a Lazarević se vozilom vratio do porodične kuće Saše Kulišića, gdje se pozdravio s maloljetnom K. A. 

Policija pred kućom ubijenog Kulišića. ATV

Dražen je nakon toga izvjesno vrijeme boravio u stanu V. M.

Nazvala kuma

Za zločin se saznalo nakon što je maloljetna K. A, prema dogovoru i razrađenim planom s Andreom i Draženom, u jutarnjim satima nazvala kuma B. D. 

Rekla mu je da tate nema kod kuće, ali su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.