VJT ZAJEČAR

Dragijević negirao krivicu za ubistvo Danke Ilić: U Tužilaštvu je ranije sve priznao

On je negirao ono što je prvobitno ispričao da je djevojčica udarena kolima, a da ju je kasnije ubio, poslije čega su tijelo bacili na deponiju

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić. Nikola Tomić / Telegraf.rs

S. S.

11.7.2024

Na zahtjev branioca okrivljenog Dejana Dragijevića, za teško ubistvo malene Danke Ilić, da se dopunski sasluša od VJT Zaječar, na današnjem zakazanom saslušanju Dejan Dragijević je negirao izvršenje ovog krivičnog djela, piše Telegraf.rs.

U prvom svom iskazu Dragijević je sve priznao - da su je kolima udarili, da ju je zadavio i da je bacio tijelo. Sada je zahtijevao pred sudom da da novi iskaz, nakon čega je počeo svjedočenje i ispričao novu priču.

Osumnjičenog su doveli pripadnici policije maricom iz pritvora. On je nakon hapšenja priznao da su on i Srđan Janković djevojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i tijelo bacili na deponiju.

On je negirao ono što je prvobitno ispričao da je djevojčica udarena kolima, a da ju je kasnije ubio, poslije čega su tijelo bacili na deponiju. Njegov novi iskaz sada se poklopio sa izjavom Srđana Jankovića, njegovog kolege i drugog osumnjičenog za nestanak djevojčice, koji je također povukao ranije dato priznanje u policiji.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin, Srđan Janković je, nedavno na ponovljenom saslušanju negirao ubistvo djevojčice, dok se nakon hapšenja branio šutnjom. Osim Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana Dragijevića zbog sumnje da je pomogao svom sinu da premijesti tijelo djevojčice.

Dejan Dragijević i Srđan Janković se nalaze u pritvoru, dok je Radoslav D, otac osumnjičenog Dejana D. nedavno pušten da se brani sa slobode. Rođeni brat Dejana, Dalibor Dragijević je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja. Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju. Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.