MRKONJIĆ-GRAD

Rasvijetljen veliki broj krivičnih djela

Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nesreća sa poginulim osobama

Načelnik Policijske uprave Milan Milekić i zamjenik Branislav Karaulac prisustvovali konferenciji za javnost. PU Mrkonjić-Grad

Piše: E. Crnkić/ Avaz.ba

25.4.2020

U Policijskoj upravi Mrkonjić-Grad održana je redovna konferencija za javnost povodom prezentacije rezultata rada u prva tri mjeseca 2020. godine, kojoj su prisustvovali načelnik Policijske uprave Milan Milekić i zamjenik načelnika Branislav Karaulac.

Načelnik Milekić istaknuo je da u prva tri mjeseca 2020. godine nije bilo izvršenih krivičnih djela koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti, kao što su razbojništva i krivična djela u vezi s otuđenjem motornih vozila.

Također, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.


Prezentirali rezultate rada. PU Mrkonjić-Grad

On je istaknuo da su u posmatranom periodu evidentirana 42 krivična djela. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 73,81 posto, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 62,06 posto.

U prva tri mjeseca 2020. godine evidentirana su 44 slučaja narušavanja javnog reda i mira, više za 13 ili 41,9 posto u odnosu na usporedni period.



Što se tiče sigurnosti saobraćaja, Milekić je istaknuo da je evidentirano 55 saobraćajnih nesreća, manje za 13 ili 19 posto. Evidentirano je 11 saobraćajnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih jedna s teže povrijeđenim osobama i 10 s lakše povrijeđenima. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nesreća sa poginulima. 

Načelnik Milekić apelirao je na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Covid-19) u Republici Srpskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.