SRBIJA

Pogledajte hapšenje četverostrukog ubice: Krvnik se slomio i sve priznao, pronađene i privatne fotografije

Davor P. (35) ispričao je istražiteljima da je motiv zločina koristoljublje

A. Ka. / Avaz.ba

25.8.2019

Srbijanska policija objavila je snimak s hapšenja Davora P. (35) iz Jabukovca, koji se sumnjiči da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice.

Novinari su pronašli i jezive fotografije na njegovim profilima na društvenim mrežama na kojima je naoružan do zuba - što pokazuje da mu rukovanje oružjem, prema svemu sudeći, nije bilo strano.

Davor P.. Instagram

Isplivali su novi detalji. Pretragom šume na putu od Jabukovca ka Štubiku pronađeni su automatski pištolj „škorpion“ s prigušivačem i poluautomatska malokalibarska puška s prigušivačem. Oružje, za koje se sumnja da je njime počinjen zločin, bilo je zakopano u zemlju. Pretresom imanja osumnjičenoga policija je pronašla, također zakopane, još dvije malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku te veću količinu municije.

Davor P.. Instagram

Srbijanski mediji objavili su da Davor P. iza sebe već ima krivična djela te da je, suočen sa mnogim dokazima, sve priznao. Svirepi ubica ispričao je istražiteljima da je motiv za zločin koristoljublje. Policiji je priznao da se uplašio i skoro odmah nakon ubistva pobjegao da zakopa oružje, zbog čega je premetačinu vršio kratko i ne na svim mjestima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.