SARAJEVO

Kerimu Mudželetu presuda 22. novembra

Mudželet je optužen za nesreću u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić

Detalj s mjesta nesreće 2015. godine

B. C.

13.11.2018

Iznošenjem završnih riječi odbrane, jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, završeno ponovljeno suđenje Kerimu Mudželetu, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 9. juna 2015. godine poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, dok je njen prijatelj iz Njemačke Jorg Eistfield Reschke teže povrijeđen. Izricanje presude zakazano je za 22. novembar.

- Odbrana je istakla da s obzirom na nedostatke činjeničnog opisa u kojem se apsolutno ne tvrdi da je optuženi postupao na način da je grubo i bezobzirno kršio saobraćajne propise, a posebno imajući u vidu uputu iz rješenja Vrhovnog suda FBiH od 20. aprila 2017. godine, smatramo da se ne može raditi o krivičnom djelu počinjenom s umišljajem, nego u konačnici samo eventualno o krivičnom djelu počinjenom iz nehata - kazao nam je Mudželetov branilac, advokat Alen Nakić.

Kerim Mudželet je u decembru 2016. godine osuđen na osam godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo ovu presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.