MOLBA IZ POLICIJE

Prepoznajete li lopova: Iz zlatare u Prijedoru pokupio nakit vrijedan oko 55.000 maraka

M. Z.

4.5.2018

Policijska uprava Prijedor danas je uz fotografije muškarca osumnjičenog da je 16. marta ove godine oko 9 sati, uz prijetnju puškom, radnici iz zlatare “Stojanović” u Prijedoru odnio nakit vrijedan oko 55.000 maraka, pozvala građane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o njegovom kretanju ili identifikaciji, pozovu najbližu policijsku stanicu na broj 122 ili 052 232 098.

Iz policije su apelirali na građane da ne zloupotrebljavaju navedene načine komunikacije davanjem netačnih, lažnih ili neprovjerenih informacija.

- Ovakva saradnja policije, medija i građana daje rezultate - ističu u PU Prijedor, a nakon što su zajedničkom akcijom s građanima identificirali lopova iz Travnika zbog pokušaja teške krađe u Bosanskom Novom.

Tako je na osnovu fotografije objavljene u medijima 16. aprila, uz doprinos građana na pronalasku osumnjičenog, a u saradnji pripadnika PU Prijedor i PU Travnik, identificiran, a potom i uhapšen osumnjičeni za pokušaj teške krađe u jednoj trgovini u Bosanskom Novom.

Riječ je, kako nezvanično saznajemo, o Arminu Džebiću (22) iz Travnika.

- Policijska uprava Prijedor zahvaljuje medijima i građanima na saradnji - rekla je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.