CRNA HRONIKA

Nakon šokantnog slučaja otmice dječaka u centru Sarajeva: Dok ga policija traži, Kajanija prijeti novinarima na Facebooku

Eldin Kajanija: Napisao da nije u bijegu

Dž. BULBUL

26.9.2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo intenzivno tragaju za Eldinom Kajanijom, koji je osumnjičen da je s bratom N. K. (16) prošle sedmice u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića u centru Sarajeva zarobio, opljačkao i na kraju pretukao jednog maloljetnika da bi mu ovaj donio desetak maraka.

Priveden pa pušten

Šesnaestogodišnji N. K., koji ima više od stotinu krivičnih prijava, priveden je i pušten na slobodu, dok se njegov stariji brat Eldin, za kojim je raspisana potjernica, dao u bijeg. 

Koliko daleko ide bahatost problematične braće s Koševskog Brda najbolje pokazuju objave starijeg Kajanije na Facebooku. Iako policija traga za njim, on se redovno oglašava na ovoj društvenoj mreži.

Podrška brata

Njegov profil proteklog vikenda preplavljen je lavinom psovki, uvreda i prijetnji izrečenih našim novinarima. Na Facebooku mu podršku pruža mlađi brat N. K., što se dalo zaključiti iz komentara na Eldinovim objavama, ali i na osnovu njegove fotografije objavljene prekjučer, 24. septembra.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kratko nam je rečeno da rade na ovom slučaju.

- Raspisana je potraga za punoljetnim bratom E. K. te se intenzivno traga za njim. Nastavlja se rad na dokumentiranju krivičnih djela i predmet je zatvoren u onom dijelu koji se odnosi na maloljetnog N. K. - kazala nam je Suvada Kuldija, portparol sarajevske policije.

Česte intervencije policije

Stanari ulice Muhameda Hadžijahića neposredno nakon šokantnog slučaja otmice dječaka žalili su se na Kajanije. Kazali su da policija zbog njih često intervenira u ovoj ulici te da su svima poznati po otimačinama bicikala, mobitela, novca, odjeće, obuće... Na meti su im uglavnom mlađi maloljetnici.

Niz Eldinovih prijetnji i psovki na Facebooku

Maloljetni N. K.: Brzo se našao na slobodi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.