BIJELO POLJE

Ubica Balijagić se predstavljao kao Drašković: Popeo se na blokove, pa kroz prozor ubio Madžgalje

Madžgalj kaže da se zakasnilo s reakcijom, kao i da je jasno da je on već bio obučen za pucanje

Alija Balijagić. Facebook - Jadranka Ćetković / Vijesti.me

S. S.

prije 3 sata 36 minuta

Osumnjičeni za ubistvo Milanke i Jovana Madžgalja, brata i sestre, od petka uvečer, kada ih je usmrtio u porodičnoj kući u selu Sokolac kod Bijelog Polja, nalazi se u bjekstvu. Riječ je, kako se sumnja, o Aliji Balijagiću, višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela. Amidža stradalih Madžgalja, Novelja Madžgalj, kazao je za RTCG da se Balijagić, kada je došao u njegovu kuću predstavio kao Drašković, koji da traži izgubljenog psa, piše RTCG.

Madžgalj kaže da se zakasnilo s reakcijom, kao i da je jasno da je on već bio obučen za pucanje.

Kako je u uključenju kazala novinarka Televizije Crne Gore, od mještana Sokolca se moglo čuti da je, kako oni pretpostavljaju, osumnjičeni Balijagić prvo ustrijelio brata kroz prozor porodične kuće, a zatim prešao na drugu stranu objekta, popeo se na betonske blokove i kroz drugi prozor usmrtio njegovu sestru Milanku.

Primjetno je, kaže, i pojačano prisustvo i Vojske i policije na terenu. Helikopter Vojske Crne Gore sa senzornim kamerama večeras će nadlijetati cijeli teren u nadi da će potraga dati neke rezultate.

Kako pada mrak, tako, kažu mještani, raste i strah u selu Sokolac, ali će makar ovu noć, koliko toliko, sigurnije moći da provedu veče zato što će pripadnici Vojske Crne Gore boraviti u svakom domu. To je najavio načelnik generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mjestu. Lazarević je saopštio i da će večeras u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

Također, Osnovna škola "Krsto Radojević" u bjelopoljskom naselju Tomaševo neće raditi sve dok traje potraga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo u selu Sokolac, potvrđeno je Portalu RTCG iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.