UZ PRIJETEĆU PORUKU

Faruk Drina objavio monstruoznu montažu: Bračni par Konaković pored fotografije strijeljanih Nikolaja i Elene Čaušesku

"Niti jedan diktator nije slavno završio" - napisao je Drina

Stravična objava Faruka Drine. Avaz

T. Š.

prije 4 sata 44 minute

Estradni menadžer Faruk Drina, poznat je kao jedan od najagresivnijih pristalica SDA i bračnog para Izetbegović na društvenim mrežama, na kojima svakodnevno upućuje brojne uvrede i optužbe na račun njihovih političkih neistomišljenika. Ovaj put u svojoj morbidnosti uspio je samog sebe da prevaziđe, objavjujući jezivu poruku koju bi mnogi mogli protumačiti kao poziv na likvidaciju.

Naime, Drina je objavio fotografije gdje na jednoj strani vidimo pokojnog rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua i njegovu supruga Elenu, a pored te slike bračni par netom nakon njihovog  strijeljanja 1980.. Ispod te fotografije nalazi se slika ministra Elmedina Konakovića i njegove supruge Dalije, pored koje stoji upitnik i uzvičnik.

Šta je poruka ove montaže, Drina nije krio u svojoj objavi.

- Niti jedan diktator nije slavno završio! Narod kad-tad kazni čak i diktatore u pokušaju.

Faruk Drina. Facebook

Podsjetimo, Nikolaj Čaušesku vladao je Rumunijom  od 1965. pa sve do svoje smrti 1989, kada je strijeljan. Čaušesku je nakon prevrata uhapšen 22. decembra 1989. godine godine uhapšen, te već tri dana poslije osuđen na smrt i strijeljan.

Ovo nije prvi ovakav ispad Faruka Drina protiv kojeg je zbog njegovih objava podnešeno nekoliko krivičnih prijava, no bez epiloga.

Posebno česta meta Drininih napada na Facebooku je proslavljeni novinar Senad Hadžifejzović čiji je smrt više puta prizivao te pravio montaže smrtovnica s njegovim likom.


Montaža smrtovnice Senadu Hadžifejzoviću. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.