PRESJEK STANJA

Ministar Mijatović: SDP u RS ima jednog načelnika i 18 odbornika

SDP BiH prema trenutnim rezultatima u Republici Srpskoj je izborio sigurnih 18 odborničkih mesta

Vojin Mijatović. Facebook

Dž. V.

prije 3 sata 22 minute

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta i zamjenik premijera Vlade FBiH te potpredsjednik SDP-a, oglasio se na svom Facebook profilu u vezi lokalnih izbora.

On je podijelio presjek trenutnog stanja gdje je SDP ostvario zapažene rezultate u RS.

- SDP BiH je na prošlim lokalnim izborima 2020. godine ostvario rezultat od 8 odbornika u RS: Jezero 1, Kostajnica 1, Teslić 1, Doboj 2, Novo Goražde 1 i Vukosavlje 2.

SDP BiH prema trenutnim rezultatima u Republici Srpskoj je izborio sigurnih 18 odborničkih mjesta: Jezero 1, Kostajnica 1, Prijedor 2, Gradiška 2, Prnjavor 1, Kotor Varoš 1, Teslić 1 ,Doboj 2, Vukosavlje 4, Srebrenica 1, Istočni Mostar 1 i Novo Goražde 1.

Ovo nije konačni broj, postoji realna mogućnost ulaska jos nekoliko odbornika.

Također SDP BiH je osvojio načelničku poziciju u Vukosavlju i naš drug Zekerijah Bahić je novi načelnik našeg Vukosavlja. U 8 općina i gradova SDP BiH je u koaliciji također izborio odbornička mjesta ali su prošli odbornici drugih stranaka iz koalicije.

Hvala svim građanima u Republici Srpskoj koji su nam ukazali povjerenje, ovaj rast i rezultat daju nam snagu da nastavimo još jače. Po okončanju izbornog procesa objavit ću konačan broj odbornika, a već dan nakon toga nastavljamo raditi još jače i odgovornije - napisao je Mijatović.

Ovo su prvi izbori u kojima Mijatović nije učestvovao kao kandidat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.