DIREKTOR UIO BIH

Tegeltija otkrio: Od indirektnih poreza 11,5 milijardi KM

Na sastanku sa Sorekom je zaključeno da je potrebno što prije usaglasiti tekst zakona o graničnoj kontroli i poslati ga na usvajanje

Tegeltija: Sastao se sa Sorekom. Armin Durgut / Pixsell

E. Ć.

prije 4 dana

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija rekao je da Uprava očekuje da će ove godine od indirektnih poreza biti prikupljeno oko 11,5 milijardi KM.

Tegeltija se danas u Banjoj Luci sastao sa šefom Delegacije EU u BiH Luiđijem Sorekom (Luigi Soreca), koga je upoznao o organizaciji UIO-a, nadležnostima institucije i rezultatima koje Uprava ostvaruje.

S održanog sastanka. UIO BiH

Na sastanku je zaključeno da je potrebno što prije usaglasiti tekst zakona o graničnoj kontroli i poslati ga na usvajanje, saopćeno je iz UIO-a BiH.

Razgovarano je o dosadašnjoj podršci EU kroz projekte koji su implementirani, te je naglašeno da je ta podrška vidljiva u svim oblastima rada UIO od njenog osnivanja – od ulaganja u izgradnju graničnih prijelaza, nabavke servera, računara i druge opreme do pomoći u izradi informatičkih aplikacija za bolje i uspješnije poslovanje Uprave.

Tegeltija je zahvalio za dosadašnju pomoć EU koja je pružena Upravi, kao i za buduće projekte koje podržava Delegacija EU u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.