OŠTRA REAKCIJA

Branislav Borenović nakon napada na doktoricu Doma zdravlja u Bratuncu: Krajnja opomena za kompletan zdravstveni i društveni sistem

Našoj doktorici Stojanović želimo što skoriji oporavak, kazao je

Borenović: Osudio događaj. Facebook / Fena

Alen Bajramovic

prije 19 sati 33 minute

Nakon što je sinoć na svom radnom mjestu u Domu zdravlja Bratunac pretučena doktorica Snežana Stojanović, oglasio se predsjednik PDP-a Branislav Borenović. Inače, Stojanović je predsjednica Općinskog odbora PDP-a u Bratuncu i članica Glavnog odbora ove stranke.

- Doktorica Snežana Stojanović brutalno pretučena noćas na radnom mjestu u Domu zdravlja samo zato što je radila svoj posao u skladu sa medicinskom i profesionalnom praksom. Nevjerovatno je da su oni, i doktori i medicinski radnici, potpuno fizički nezaštićeni od raznih poznatih ovisnika i opasnih osoba. Ovo je velika, krajnja, opomena za kompletan zdravstveni i društveni sistem u kojem živimo. Našoj doktorici Stojanović želimo što skoriji oporavak, a sve institucije pozivamo da se najodlučnije i najozbiljnije počnu baviti ovim katastrofalnim društvenim poremećajima, u kojima, ovisnici, narkomani, opasni ljudi, nasilnici, premlaćuju i udaraju zdravstvene, prosvjetne i ostale zaposlene ljude, koji samo rade odgovorno i pošteno svoj posao – navodi Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.