PREDSJEDNIK KO

Šteta o rezultatima SDP-a: Da sam, kao neki, izgubio u svojoj općini dva puta u 11 mjeseci, prestao bih se baviti politikom

Dao bih ostavku da rezultati nisu u rastu., naveo je

Adnan Šteta. SDP BiH

N. Aj.

prije 10 sati 46 minuta

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a KS Adnan Šteta na društvenim mrežama je poručio kako mu je jasno da svi pokušavaju izvući najbolje od ovogodišnjih rezultata izbora.

- Međutim, stvari su kristalno jasne. Ko se ikada bavio upoređivanjem ičega u životu, mora znati da se za poređenje mora uzeti isti uzorak, to jest u ovom slučaju lokalni izbori 2020. sa lokalnim izborima 2024.

Ova fotografija neka bude opis za našu snagu, naš timski rad i naš glas za građane i neka bude motiv za dalji rad.

Ovo su podaci koji su uporedivi, prema preliminarnim rezultatima ovih izbora: U odnosu na 2020. godinu kada nismo imali načelnika, sada imamo dva načelnika u općinama Stari Grad i Novo Sarajevo. 2020. godine smo imali 25 vijećnika, na ovim izborima taj broj je povećan i sada imamo 44 vijećnika u svim općinama Kantona Sarajevo. Na ovim izborima imamo povećanje u broju vijećnika za 75 posto u odnosu na izbore 2020. godine - naveo je Šteta.

Dodao je da je s namjerom čekao da prođe neko vrijeme od izbora, dana, da vidi da li će neko na ovaj način pogledati rezultate.

- Ali vidim da to od ruke ne ide nikome. Kao predsjednik Kantonalnog odbora dao bih ostavku da rezultati nisu u rastu. Da sam izgubio dva puta u svojoj općini u 11 mjeseci, kao neki, prestao bih se baviti politikom. Mi ćemo još rasti. SDP je doživio veliki uspjeh i nećemo stati. Hvala građanima na povjerenju, a mi nastavljamo odgovorno. Ko je naučio pričati, nastavit će pričati, a ko je naučio raditi, nastavit će raditi - poručio je Šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.