MORALNO GROHNUĆE

"Čovjek hulja" vrijeđa zastupnike po X-u: "Otkud sa mnom na “ti”, čobanine?"

Propalog novinara i advokata u pokušaju Senada Pećanina očigledno mnogo boli kad mu neko ukaže na njegovo posrnuće

N1

T. Š.

prije 4 sata 11 minuta

Propali novinar, propali urednik pokojnog sedmičnika, propali "savjetnik" više televizija, inšallah diplomata te trenutni advokat u pokušaju Senad Pećanin čini se da je mnogo nervozan zadnjih dana. 

Iako je kroz svoju tužnu karijeru mijenjao mnoge političke strane i simpatije, posebno je osjetljiv u ovoj posljednjoj u kojoj je završio kao advokat osuđenog bivšeg premijera Fadila Novalića za respiratorni kriminal i još jedan iz plejade analitičara i kritičara čija je retorika bliska bivšim vlastima. 

Nakon što je na svom X profilu podijelio tek Avde Avdića u kojem se kritikuju rukovodioci trojke, federalni zasutpnik Dragan Mioković napisao je Pećaninu komentar:

"Na šta si ti spao…Nevjerovatno".

Pećaninu ova konstatacija očigledno nije dobro legla, pa je odgovorio kako mu i dolikuje:

- Otkud sa mnom na “ti”, čobanine?

Komentar Senada Pećanina. X

Nismo sigurni šta si mu čobani krivi, ako već u svom malom narcisoidnom svijetu sebe smatra toliko važnim da bismo mu se, uključujući i starije ljude trebali obraćati s veličanstvenim "Vi". Naime, sigurno smo da većina čobana posjeduje daleko više kulture i manira od primitivnog Pećanina, da ne spominjemo tek obraza i časti.

O moralnom liku Senada Pećanina ne treba govoriti mnogo. U politiku je ušao kao predsjednik omladine velikosrpskog ideologa Nenada Kecmanovića, kojeg je „junački“ branio od napada bh. patriota. Poslije je politički lutao od ljevice do desnice ali njegov moralni lik je za sva vremena opečatio i ostavio budućim generacijama jedan od najvećih pjesnika i književnih umova Bosne i Hercegovine akademik Abdulah Sidran.

On mu je posvetio pjesmu „Čovjek hulja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.