ISTOČNO SARAJEVO

Prijem povodom godišnjice napada Hamasa: Na večeri izraelska ambasadorica, Dodik i Kabiri

Tužan je povod, ali je velika čast ukazana Republici Srpskoj, naveo je Dodik

S večere povodom obilježavanja godišnjice. Platforma X

E. Ć.

prije 15 sati 15 minuta

Ambasada Izraela i Privredna komora države Izrael u Bosni i Hercegovini organizirali su prijem povodom godišnjice obilježavanja Hamasovog napada 7. oktobra 2023. godine u Istočnom Sarajevu.

Prije prijema ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg večerala je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. U njihovom društvu našao se i direktor mostarskog Aluminija te potpredsjednik Zrinjskog Amir Gross Kabiri.

- Tužan je povod, ali je velika čast ukazana Republici Srpskoj, u kojoj se održava komemoracija poginulim, ranjenim i zarobljenim Jevrejima u napadu Hamasa 7. oktobra prošle godine. 

Ambasadorka Izraela u BiH Galit Peleg ovim činom uzvraća na razumijevanje, saučešće i saosjećanje srpskog naroda u ovim danima, tužnim i teškim za institucije i narod Države Izrael.

Naša podrška je upućena vama. S ambasadorkom Galit Peleg razgovarao sam večeras u Istočnom Sarajevu o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH, kao i o unapređenju privredne saradnje. Također, bilo je riječi i o situaciji na Bliskom istoku - rekao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.